3ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ - ΙΘΑΚΗ - ΑΠΟ 05/07 ΕΩΣ 07/07/24

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 3ΗΜΕΡΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ  
ΙΘΑΚΗ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ 

1Η ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05/07/2024: ΑΘΗΝΑ - ΠΑΤΡΑ - ΙΘΑΚΗ
Αναχώρηση στις 08:30πμ από το Περιστέρι. Με ενδιάμεση στάση για καφέ και ξεκούραση θα φτάσουμε στο λιμάνι της Πάτρας. Επιβίβαση στο καράβι και απόπλου στις 13:00μμ. Άφιξη στο νησί της Ιθάκης στις 17:05μμ. Αναχώρηση για το Βαθύ όπου βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση. 

2Η ΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 06/07/2024: ΙΘΑΚΗ

Μετά το πρωινό συνάντηση με τον ξεναγό μας στις 09:00 π.μ. Ξεκινάμε την περιήγησή μας στην Χώρα, την πρωτεύουσα του νησιού, έναν όμορφο νησιωτικό οικισμό απλωμένο αμφιθεατρικά γύρω από το λιμάνι. Επισκεπτόμαστε την Μητρόπολη με το σπάνιο, μετσοβίτικης τέχνης, ξυλόγλυπτο τέμπλο, το κομψό κωδωνοστάσιο του 19ου αιώνα και την προτομή του Αγίου Ευγενίου Καραβία. Περνάμε από το Ηρώο και επισκεπτόμαστε το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου θα δούμε τα νομίσματα της αρχαίας Ιθάκης με την κεφαλή του ήρωα Οδυσσέα. Βλέπουμε το μνημείο του Λόρδου Βύρωνα, το Μέγαρο Δρακούλη και το Μνημείο των Ναυτικών. Στην κεντρική πλατεία της Χώρας βλέπουμε το δισυπόστατο άγαλμα του Οδυσσέα και την προτομή του Ομήρου. Επισκεπτόμαστε τον ιστορικό ναό του Αγίου Νικολάου των Ξένων στο κέντρο της πόλης, με την εικόνα «Ιησούς Ελκόμενος», που έχει αποδοθεί στον Ελ Γκρέκο, και την θαυμάσια εικόνα του 1800 «ο Δίκαιος Κριτής» (9:00-10:00). 

10.00: Αναχώρηση από την πόλη για το ψηλότερο βουνό της Ιθάκης, το όρος Νήριτον. Μια μαγευτική κυκλική διαδρομή που θα μας οδηγήσει στην Μονή της Παναγίας των Καθαρών, επίκεντρο της θρησκευτικής ζωής του νησιού. Θα περιηγηθούμε στην ιστορική Μονή και θα θαυμάσουμε την πανοραμική θέα προς ολόκληρη την νότια Ιθάκη (10.30-11.30). 

11.30: Αναχώρηση προς την αρχέγονη πετρόχτιστη Ανωγή, μεσαιωνική πρωτεύουσα της Ιθάκης, όπου θα θαυμάσουμε τη μεγάλη βασιλική της Κοιμήσεως της Θεοτόκου του 13ου αιώνα, με εκπληκτική, βυζαντινής τεχνοτροπίας, αγιογράφηση σε 5 επάλληλες ζώνες, ξύλινο δωδεκάορτο της εποχής του 1821, διώροφο γυναικωνίτη και πήλινες εντοιχισμένες στάμνες για την ακουστική του ναού (11.45-12.30).  

12.30:  Αναχώρηση για τον Σταυρό, όπου θα επισκεφθούμε τον μεγάλο ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και το πάρκο όπου θα δούμε την προτομή του Οδυσσέα, μια εικονική απόδοση του ταξιδιού του Οδυσσέα και την αναπαράσταση του ανακτόρου του (12.45-13.30). 

13.30-14.00: Διάλειμμα για καφέ και ροβανή, το πολύ εύγευστο γλυκό της Ιθάκης, που με συστατικά το ρύζι, το μέλι και το ελαιόλαδο είναι για τους ντόπιους το παραδοσιακό γλυκό του γάμου. 

14.00: Επισκεπτόμαστε την έκθεση ΦΩΣ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΚΗ ΙΘΑΚΗ, που με αξιοθαύμαστο τρόπο συγκεντρώνει όλα τα τεκμήρια του ομηρικού παρελθόντος του νησιού, και το ΜΟΥΣΕΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑΣ, με θέμα την μυκηναϊκή ναυπηγική και ναυσιπλοΐα, όπου θα δούμε μια αναπαράσταση πλοίου της μυκηναϊκής εποχής με όλο του το φορτίο. 

15.00: Αναχώρηση προς τις Φρίκες, το μικρό ψαροχώρι με τους δύο καλά διατηρημένους ανεμόμυλους στην είσοδο του λιμανιού, και το πανέμορφο Κιόνι, με το λιμανάκι του, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για να απολαύσουμε το τοπίο, να κάνουμε μια βουτιά στα καταγάλανα νερά, και να γευματίσουμε.   

15.30-17.00: Γεύμα στις Φρίκες ή στο Κιόνι. 

17.00: Αναχώρηση προς Βαθύ. 
Κατά τη διαδρομή, κάνουμε μια σύντομη στάση πάνω από το πανέμορφο λιμανάκι της Πόλης, ένα σημείο με μαγευτική θέα αλλά και μια μοναδική ιστορία, καθώς θα δούμε από ψηλά την αμμουδιά όπου κατά την περιγραφή του Ομήρου άφησαν οι Φαίακες κοιμισμένο τον Οδυσσέα μετά την θρυλική δεκάχρονη περιπλάνηση μακριά από την πατρίδα.  

Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος. Διανυκτέρευση. 

3Η ΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 07/07/2024: ΙΘΑΚΗ - ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ - ΑΘΗΝΑ 
Πρωινό και αναχωρούμε από το ξενοδοχείο για το λιμάνι στις 07:00πμ. Απόπλου στις 07:40πμ για Κεφαλονιά. Άφιξη στη Σάμη Κεφαλονιάς στις 08:00πμ.  Επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση με προορισμό  το Σπήλαιο Μελισσάνης. (έξοδα ατομικά). Επόμενος σταθμός μας ο Ιερός Ναός Αγίου Γερασίμου Κεφαλληνίας. Παραμονή για προσκύνημα. Αναχώρηση για το Αργοστόλι την πρωτεύουσα και κέντρο δραστηριοτήτων του νησιού. Παραμονή στο Αργοστόλι έως τις 12:45μμ. Αναχώρηση για τον Πόρο. Επιβίβαση στο πλοίο και απόπλου στις 15:15μμ. Άφιξη στην Κυλλήνη. Επιβίβαση στο λεωφορείο και επιστροφή στην Αθήνα αργά το απόγευμα.  

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 65 ΕΥΡΩ

ΑΠΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05/07 ΕΩΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 07/07/24

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ: 
Εκδρομές περιηγήσεις, με κλιματιζόμενο πούλμαν. 
Διαμονή (2) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο ΜENTOR HOTEL 3* στο Βαθύ Ιθάκης. 
Δύο πρωινά σε μπουφέ. 
Ξεναγός στην Ιθάκη 
Φ.Π.Α. 


ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:  
Εισόδοι σε μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους ή σπήλαια, Φιλοδωρήματα,  Φόρος διαμονής του ξενοδοχείου (3 ευρώ ανά δωμάτιο ανά διανυκτέρευση) 
Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή δεν αναφέρεται καθόλου 

 

Εξυπηρέτηση Πελατών

210 5744890

από 180,00€ /
Ποσότητα: Αγορά